V Rige sa zrútila ďalšia časť strechy supermarketu, práce zastavili

NETKY.SK • 24 November 2013, 10:30 • 2 min
V Rige sa zrútila ďalšia časť strechy supermarketu, práce zastavili

RIGA - Počet obetí štvrtkovej tragédie, keď sa zrútila veľká časť strechy, medzitým stúpol na 54.

slovakia

left justify in out

Pátranie po ľuďoch v troskách supermarketu po páde strechy v lotyšskej Rige včera prerušili. Zrútila sa totiž ďalšia časť strechy. Hoci nikoho nezranila, pokračovanie v záchranárskom úsilí považujú úrady za nebezpečné.

Pátracie operácie boli pozastavené do dnešného rána. Záchranári oznámili, že chcú situáciu najprv prekonzultovať s inžiniermi, uviedla agentúra AP.

Počet obetí štvrtkovej tragédie, keď sa zrútila veľká časť strechy, medzitým stúpol na 54. Polícia informovala, že nezvestných je stále sedem ľudí. Zranenia utrpelo približne 40 ľudí vrátane 13 hasičov. Tí prišli pri tragédii aj o niekoľko kolegov. V nemocniciach je stále hospitalizovaných 23 zranených.

Vláda vyhlásila trojdňový štátny smútok počnúc dneškom. Lotyšský prezident Andris Bérziňš vyzval na urýchlené vyšetrovanie prípadu, aby sa zodpovedným zabránilo zakryť stopy. "Ide o prípad, keď musíme jasne povedať, že je to vražda obrovského množstva bezbranných ľudí," povedal prezident.

Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami. Príčinou mohla byť chybná konštrukcia alebo práce na streche, kde robotníci inštalovali záhradu. Podľa polície môže vyšetrovanie trvať aj niekoľko týždňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies