V riešení cigánskej otázky nám Európska únia brániť nebude

NETKY.SK • 8 December 2013, 12:44 • 2 min
V riešení cigánskej otázky nám Európska únia brániť nebude

BRATISLAVA - Nový banskobystrický predseda VÚC Marian Kotleba podľa europoslanca vyhral voľby len na tom, že otvorene pomenovával tento problém a ľudia ho zo vzdoru zvolili.

slovakia

left justify in out

Ak bude vláda prijímať významné opatrenia na riešenie problémov s neprispôsobivými komunitami, nenarazí na vážnejší odpor zo strany Európskej únie (EÚ).

"Sú tu citlivé otázky, jednou z nich je práve cigánska otázka. Nebojme sa veci pomenovať správnym spôsobom," povedal na výročnom sneme Smeru-SD (7.12.) europoslanec za túto stranu Boris Zala.

"Často sa hovorí, že Európska únia (EÚ) nám bude brániť. EÚ nám brániť nebude, lebo sama je v tejto otázke v úzkych," povedal Zala. "Budú vykrikovať mimovládky, budú vykrikovať rôzne občianske organizácie. Ale nebojme sa, že by prišiel nejaký priamy negatívny tlak zo strany EÚ. Napokon, vieme tam veci aj zdôvodniť, aj argumentovať, že tieto a tieto postupy sú potrebné, aby sme sa dostali k riešeniu tak zložitého problému, ako je rómska otázka," povedal Zala.

Nový banskobystrický predseda VÚC Marian Kotleba podľa neho vyhral voľby len na tom, že otvorene pomenovával tento problém a ľudia ho zo vzdoru zvolili, aj keď o jeho osobe a programe v skutočnosti vedia veľmi málo.

"My, samozrejme, nemôžeme postupovať týmto spôsobom. Musíme mať seriózny stranícky a vládny program, ako túto citlivú otázku riešiť," povedal Zala. "Ale nebojme sa aj my veci pomenovať správnym spôsobom. Nebojme sa povedať, že sú problémy, ktoré sú veľmi vážne. Veď my vychovávame svoje vlastné deti a vštepujeme im základné spôsoby správania. Prečo by sme to nevyžadovali od jednej menšiny, alebo etnika na Slovensku, aby robili to isté?" opýtal sa Zala.

"Musíme urobiť všetky opatrenia na 'zobčianštenie' života rómskych komunít. Veľká časť opatrení, ktoré prijalo ministerstvo vnútra a minister Kaliňák napríklad v riešení kriminality v týchto obciach, je jeden z významných krokov," uzavrel Zala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies