V regióne Jaslovské Bohunice sa bude konať ďalší ročník školských športových hier

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 11:13 • 2 min
V regióne Jaslovské Bohunice sa bude konať ďalší ročník školských športových hier

JASLOVSKÉ BOHUNICE - Už tento týždeň, vo štvrtok 6. júna, sa bude v regióne konať v poradí už piaty ročník športových hier ZMO. Podľa dostupných zdrojov by sa ich malo zúčastniť okolo 800 žiakov z 31 základných škôl.

slovakia

left justify in out

Na žiakov nečakajú len športové disciplíny, ale budú sa môcť zúčastniť aj vedomostnej súťaže či rôznych zábavných aktivít.  

 

"Požiadali sme riaditeľov škôl a učiteľov telesnej výchovy, aby v tomto projekte dali priestor aj takým šikovným žiakom, ktorí nie sú registrovaní v športových kluboch a prostredníctvom tejto akcie by získali odvahu prihlásiť sa do športového krúžku alebo oddielu," uviedla Andrea Briestenská z kancelárie Združenia miest a obcí (ZMO) región JE Jaslovské Bohunice, ktorá akciu pravidelne pripravuje. 

 

img

 

Cieľom tohto podujatia je rozvíjať u detí pohybové aktivity, priblížiť ich viac k športu ako takému a vybudovať u nich myšleinku fair play. "Ide nám o podporu spolupráce obcí v regióne ZMO a nimi zriadených základných škôl, takisto o propagáciu samosprávy a jej spolupráce," dodala. 

 

img

 

Deti sa budú môcť zapojiť do rôznych športových aktivít cez futbal, skok do diaľky, štafeta 4 x 50 m, tzv. "šprint" na 50 m, či dokonca aj vytrvalostne náročný beh na 340 m.

 

img

 

Všetky disciplíny budú samozrejme rozdelené medzi jednotlivé vekové kategórie. Účasť nielen žiakov, ale aj organizátorov, pedagógov, rozhodcov či starostov sa predpokladá na viac ako 1000 účastníkov. 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies