V rebríčku EMEA Technology Fast 500 sa umiestnili 4 slovenské spoločnosti

NETKY.SK • 9 December 2016, 13:25 • 2 min
V rebríčku EMEA Technology Fast 500 sa umiestnili 4 slovenské spoločnosti

BRATISLAVA - Medzi najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v Európe sa tento rok prebojovali štyri slovenské spoločnosti. V rebríčku Technology Fast 500 zostavenom pre Európu, Blízky východ a Afriku (EMEA región) sa zo Slovenska umiestnili spoločnosti JUMP soft, a. s. (49. priečka), Studio 727, s. r. o. (124. priečka), Aliter Technologies, a. s. (236. priečka) a BSP Applications (303. priečka). Informovala o tom dnes Henrieta Kiššová z firmy Deloitte.

slovakia

left justify in out

Rebríček Technology Fast 500 zostavený spoločnosťou Deloitte hodnotí najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti z regiónu EMEA na základe rastu ich výnosov za štvorročné obdobie. V tohtoročnom rebríčku sa analyzovali výnosy za roky 2012 až 2015.

 

Prvé miesto v rebríčku obsadila švédska spoločnosť Fingerprint Cards AB špecializujúca sa na biometrické riešenia odtlačkov, ktorá dosiahla mieru rastu 28.126 %. Celková priemerná miera rastu výnosov všetkých 500 spoločností v rebríčku tento rok poklesla na 967 % z minuloročných 1012 %. Aj tento rok dominovali v rebríčku spoločnosti z Francúzska (90 spoločností), ďalej Veľká Británia so 70 firmami a Holandsko so 54 spoločnosťami. Francúzsko je už šiesty rok po sebe krajinou s najväčším zastúpením v rebríčku.

 

Zo stredoeurópskeho regiónu sa v rebríčku umiestnilo 39 spoločností. Poľsko reprezentuje 15 technologických firiem, šesť je z Českej republiky, štyri zo Slovenska, troch zástupcov majú Chorvátsko, Rumunsko a Maďarsko a po jednom reprezentantovi majú v rebríčku EMEA Technology Fast 500 Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Litva, Srbsko a Slovinsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies