V rebríčku CE TOP 500 je zo Slovenska najvyššie Volkswagen

NETKY.SK • 3 September 2014, 09:04 • 2 min
V rebríčku CE TOP 500 je zo Slovenska najvyššie Volkswagen

PRAHA - České firmy majú v rámci strednej a juhovýchodnej Európy stále jedno z najlepších postavení, hneď za poľskými. Informuje o tom portál televíznej stanice ČT24. Odvoláva sa na najnovšiu štúdiu spoločnosti Delloite CE TOP 500, ktorá porovnala firmy s najvyššími tržbami v roku 2013. V rebríčku 500 zúčastnených firiem je takmer každá šiesta z Česka, spolu ich je 80.

slovakia

left justify in out

Úspešné postavenie na trhu majú najmä české energetické a strojárske podniky. Najlepším českým zástupcom je už štvrtý rok po sebe Škoda Auto. Celkové tržby českých firiem v rebríčku sa však vlani medziročne znížili o 9 % na 116,9 miliardy eur. To predstavuje 16 % celkových tržieb všetkých 500 firiem, ktoré ich dosiahli vlani 712 miliárd eur.
      

V prvej dvadsiatke sa zo Slovenska nachádza na 14. mieste Volkswagen Slovakia. Zoznam vedie poľská spoločnosť PKN Orlen, stíha ju maďarský MOL a za ním sa nachádza Škoda Auto. Česi majú v dvadsiatke ešte ČEZ na 6. mieste, na 12. je RWE Supply & Trading CZ, Agrofert Andreja Babiša obsadil 17. priečku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies