V realizácii informatizácie spoločnosti je brzdou chýbajúca legislatíva

NETKY.SK • 10 November 2010, 13:53 • 2 min
V realizácii informatizácie spoločnosti je brzdou chýbajúca legislatíva

V realizácii informatizácie spoločnosti je brzdou chýbajúca legislatíva

slovakia

left justify in out

Chýbajúca legislatíva, nekvalitné projekty, ako aj nedostatočná spolupráca rezortov sú hlavnými brzdami intenzívnejšej realizácie Operačného programu Informatizácia spoločnosti (OPIS). Preto sa práve na tieto oblasti sústredia aktivity vlády SR v tomto volebnom období.
Zhodne to konštatovali na dnešnom stretnutí s novinármi v rámci kongresu ITAPA 2010 v Bratislave splnomocnenec vlády pre informatizáciu Roland Sill, ako aj predstavitelia sekcie informatizácie Ministerstva financií (MF) SR Lucia Mušková a Miroslav Kukučka.
Podľa ich vyjadrení je prioritou súčasnej vlády odstránenie zaostávania SR a dosiahnutie priemernej úrovne informatizácie verejnej správy. Ide o 20 prioritných úloh v elektronických službách. Je medzi nimi napríklad elektronizácia agendy dane z príjmu, daňového priznania, dane z pridanej hodnoty, ale aj vybavovanie sociálnych dávok, osobných dokladov, registrácia vozidiel, stavebné konanie a mnohé ďalšie. Cieľom všetkých elektronických služieb je zjednodušenie celého procesu, obmedzenie byrokracie a v konečnom dôsledku uľahčenie styku občana s úradmi.
Ako zdôraznila v tejto súvislosti Mušková, veľa práce je ešte na úseku zvyšovania počítačovej gramotnosti obyvateľstva a v osvete zameranej na objasňovanie významu a prínosu digitalizácie verejnej a štátnej správy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies