V rámci Wimbledonu vzniklo toto: Má upozorniť na problémy s vodou

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 14:28 • 2 min
V rámci Wimbledonu vzniklo toto: Má upozorniť na problémy s vodou

LONDÝN - Zaujímavý dizajnový prvok je inšpiráciou pre domácich majstrov a tenisových fanúšikov, ktorí by si podobné spestrenie záhrady chceli sami vytvoriť.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti práve prebiehajúceho najslávnejšieho tenisového turnaja - Wimbledonu - bola v britskom Greenwich Parku slávnostne predstavená fontána z tenisových loptičiek.

 

Dizajnová fontána, ktorá má tiež poukázať na problémy s vodou, pobaví deti i dospelých. Objekt vytvorila spoločnosť WaterAid a Wimbledonská nadácia.

 

Fontána podľa tlačovej správy spoločnosti WaterAid vznikla z 2 631 tenisových loptičiek. Tento počet podľa realizátorov predstavuje počet životov, ktoré by boli denne zachránené, keby mal každý človek prístup k čistej vode a slušnému WC.

 

Pozoruhodná inštalácia s výhľadom na panorámu Londýna je pripomienkou obrovského množstva ľudí na celom svete, ktorí by mohli mať lepšiu budúcnosť, keby mali blízko domova čistú vodu.

 

 

Bez základných hygienických potrieb deti často zanedbávajú školu kvôli časovej záťaži obstarania si vody alebo chorobám súvisiacim s používaním nevhodnej vody.

 

Partnerstvo medzi WaterAid a nadáciou Wimbledon je záväzkom zabezpečovať čistú vodu, slušné toalety a dobrú hygienu pre zdravotnícke strediská, školy a komunity v Etiópii, Malawi a Nepále. Fontána je súčasťou ich kampane #TeamWater.

 

"Je ťažké si predstaviť život bez prístupu k čistej vode, ale pre jedného z desiatich ľudí na celom svete je to každodenná realita, ktorá bráni tomu, aby celá komunita rozvíjala svoj potenciál," uviedla Helen Parkerová, riaditeľka Wimbledonskej nadácie.

 

"Najväčšia fontána z tenisových loptičiek pripomína globálne problémy s vodou, sanitárnu krízu a naliehavú potrebu ju spoločne riešiť. Každá z 2 631 tenisových loptičiek na fontáne predstavuje jeden ľudský život, ktorý by sa v priemere mohol zachrániť," hovorí Marcus Missen, riaditeľ komunikácie a fundraisingu spoločnosti WaterAid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona