V rámci vyšetrovania pokerových podvodov sa konala celoštátna razia

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 20:05 • 2 min
V rámci vyšetrovania pokerových podvodov sa konala celoštátna razia

DRÁŽĎANY - Pre podozrenie z rozsiahlych podvodov pri pokeri koná už od októbra 2017 prokuratúra v Drážďanoch v nemeckej spolkovej krajine Sasko.

slovakia

left justify in out

Práve tamojší Krajinský kriminálny úrad (LKA) stál za utorkovou raziou na celom území spolkovej republiky za účasti troch stoviek policajtov, pri ktorej došlo k zadržaniu najmenej šiestich dôvodne podozrivých a domovým prehliadkam v 23 bytových jednotkách a ďalších objektoch, a to nielen v Sasku, ale aj v Bádensku-Württembersku, Berlíne, Brandenbursku, Hamburgu a Porýní-Falcku.

 

V rámci nich zaistili muži zákona viaceré dôkazy vrátane manipulovaného zariadenia, nosičov údajov, omamných látok, ako aj strelnej zbrane. Ako informovalo internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na hovorcu saského LKA, v kauze je momentálne 15 obvinených, viacerí podozriví sú členmi rockerského klubu Hells Angels z Berlína.

 

Dôvodne podozriví mali podľa vyšetrovateľov najmenej od apríla 2014 organizovať súťaže v pokeri, na ktoré pozývali predovšetkým platbyschopné, sčasti prominentné osobnosti známe širokej verejnosti.

 

Prostredníctvom manipulovaného technického zariadenia potom podvádzali, pričom sa neskôr medzi jednotlivcov delený celkový zisk zoskupenia pohyboval v štvor- až päťmiestnych sumách eur denne. Dokopy išlo o najmenej 660.000 eur, čo však nemusí byť definitívny strop, pretože vyšetrovanie kauzy pokračuje. Zadržanú šesticu by ešte v utorok mali predviesť pred sudcov, ktorí rozhodnú o prípadnom uvalení vyšetrovacej väzby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies