Na summite v ruskom Soči sa otvára aj rusko-africké hospodárske fórum

NETKY.SK • 23 Október 2019, 11:26 • 2 min
Na summite v ruskom Soči sa otvára aj rusko-africké hospodárske fórum

SOČI - Počas dnešného dňa sa v Rusku otvára ekonomické fórum venované rozvoju spolupráce medzi Ruskom a africkými krajinami. Ruský prezident Vladimír Putin vyhlásil, že samit bude bezprecedentnou a významnou udalosťou.

slovakia

left justify in out

Samotný summit, ako zdôraznil ruský prezident Vladimír Putin, bude bezprecedentnou a významnou udalosťou. Na stretnutie boli pozvaní vodcovia všetkých 54 štátov afrického kontinentu, viac ako 40 z nich svoju účasť aj potvrdilo. Zastúpených bude osem hlavných afrických integračných združení a organizácií.

 

Po summite bude prijaté vyhlásenie, ktoré stanoví dohodnuté prístupy k rozvoju rusko-africkej spolupráce a prehĺbeniu spolupráce na medzinárodnej scéne.

 

Skvelé príležitosti

Podľa asistenta prezidenta Ruskej federácie Jurija Ushakova je na ekonomické fórum pozvaných približne 10 000 účastníkov, ktorí zastupujú súkromné a štátne spoločnosti pôsobiace v takých odvetviach, ako je priemysel a hutníctvo, prieskum a ťažba, poľnohospodárstvo, financie, poisťovníctvo, telekomunikácie a infraštruktúra, cestovný ruch, špičkové technológie a farmaceutický priemysel.

 

Podľa Ushakova sa fóra zúčastnia "vedúci všetkých hospodárskych oddelení, ako aj zástupcovia významných ruských spoločnosti, ktoré už pracujú v Afrike alebo sa tak chystajú urobiť v blízkej budúcnosti". Do diskusií sa zapojí minister hospodárstva Maxim Oreshkin, minister prírodných zdrojov Dmitrij Kobylkin, osobitný zástupca prezidenta Ruskej federácie pre Blízky východ a africké krajiny, námestník ministra zahraničných vecí Michail Bogdanov. 

 

Počas dvoch pracovných dní fórum naplánovalo viac ako 30 obchodných stretnutí venovaných diskusii o perspektívach afrického hospodárskeho rozvoja a podnikania na kontinente, rozširovaniu rusko-afrického obchodu a realizácii veľkých spoločných investičných projektov. Účastníci prediskutujú dialóg v oblasti jadrových technológií, spoločné projekty v ropnom a plynárenskom priemysle a doprave, ako aj vzájomné pôsobenie ruských a afrických bánk.

 

Medzi témy patrí aj rozvoj osídľovania v Afrike, vyhliadky na vytvorenie špeciálnych hospodárskych zón podobných tým v Egypte či problémy zahraničného dlhu afrických krajín.

 

Výsledkom fóra bude podpísanie solídneho balíka medzivládnych, medzirezortných dokumentov a memoránd, ako aj obchodných zmlúv.  

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies