V rámci programu Tu sme doma pribudol nový skejtpark

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:47 • 2 min
V rámci programu Tu sme doma pribudol nový skejtpark

V rámci programu Tu sme doma pribudol nový skejtpark

slovakia

left justify in out

img

V rámci druhého ročníka grantového programu Tu sme doma odovzdali dnes popoludní v Hurbanove nový skejtpark. "Myšlienka zriadenia skejtparku vznikla preto, že máme deti tínedžerského veku, ktoré s kamarátmi veľmi rady skejtujú, korčuľujú a bicyklujú," uviedol spoluautor projektu Štefan Hamran.
V Hurbanove podľa jeho slov nebolo doteraz dôstojné miesto, kde by mohli vykonávať túto činnosť, mládež často zvolila neprístupné miesta pri obchodoch a schodištiach. "Videli sme, že skejtparky existujú v rôznych mestách a preto sme využili možnosť na vypracovanie projektu, ktorý bol nakoniec aj úspešný," dodal Hamran s tým, že v rámci akcie Tu sme doma nielen organizácie, ale aj obyčajní ľudia, neformálne zoskupenia môžu vypracovať projekt a žiadať finančné prostriedky za účelom zlepšenia životného prostredia, infraštruktúry a pod.
Projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Heineken Slovensko, a. s., a spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou. "Na realizáciu sme získali 2900 eur, ale pre financie sme zvolili na vybudovanie skejtparku lacnejšie drevo, z kovu sme si to nemohli dovoliť. Zohnali sme cenovo dostupného stolára, nakúpili sme materiál. Vytvorili sme štyri menšie rampy a jedno veľké. V parku sa nachádzajú ešte aj štyri kovové tyče, ktoré slúžia korčuliarom, veľkú rampu môžu využívať skejtisti, bikeri a bicyklisti," priblížil Hamran.
Na realizáciu projektu poskytlo mesto Hurbanovo plochu na nevyužitom štadióne, preto odovzdali realizátori projektu park mestu darovacou zmluvou, aby objekt mohli využívať obyvatelia celého mesta. "Robili sa tu rôzne brigády, do prác sme zapojili aj deti, ktoré tento park budú využívať a ktoré sa s radosťou zapojili do realizácie, hlavne vyčistenia plochy," zdôraznil Hamran.
V rámci druhého ročníka grantového programu Tu sme doma vybrala komisia v tomto roku z 27 žiadostí 11 projektov, ktoré sa realizujú priebežne. "Celková výška podpory predstavuje 33.194 eur. Druhý ročník programu vyhlásili vo februári a projekty sa podávali do konca apríla," povedala TASR primátorka mesta Margita Zemková s tým, že minulý týždeň odovzdali aj drevený altánok v Zariadení pre seniorov Smaragd.
Prvý projekt tohto ročníka sprístupnili na Sládkovičovej ulici. "V detskom parku vybudovali občania mesta hrací komplex so šmykľavkami, preliezačkami a pieskoviskom. V projekte Pitná voda - nápoj zdravia mladých sa realizuje pitná fontána mladosti v priestoroch Strednej priemyselnej školy stavebnej v Hurbanove. Zaujímavým projektom je aj vybudovanie nových betónových chodníkov a bezbariérový prístup do jednotlivých ordinácií v priestoroch polikliniky pod názvom Bezpečnosť na prvom mieste," vyzdvihla zástupkyňa riaditeľky Základnej školy v Hurbanove Mária Hamranová. Dodala, že sama sa zúčastnila na grantovom programe s revitalizáciou bocianích hniezd v Hurbanove, získané finančné prostriedky využijú na výmenu podporných stĺpov a hniezdnych košov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies