V rámci humanitárnej pomoci Keni vyzbierali štyri slovenské mimovládky takmer tridsaťtisíc eur

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 10:00 • 2 min
V rámci humanitárnej pomoci Keni vyzbierali štyri slovenské mimovládky takmer tridsaťtisíc eur

BRATISLAVA - Štyri slovenské mimovládne organizácie ADRA, eRko-Dobrá novina, Nadácia Integra a Savio vyhlásili vo februári tohto roka humanitárnu výzvu s názvom Spolu pre Keňu na pomoc jej obyvateľom, ktorých postihlo veľké sucho.

slovakia

left justify in out

Do konca marca spoločne vyzbierali 28.758,59 eura. TASR o tom informoval riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík. Príspevky sa rozdelia medzi dve miestne organizácie - Caritas Lodwar v Turkane a Saleziánov Don Bosca v Marsabite a zabezpečia prístup komunít a ich zvierat k vode vďaka rýchlym opravám studní a vodných zdrojov.

 

Taktiež umožnia poskytnutie jedla pre podvyživené deti predškolského veku vo vzdelávacích a zdravotníckych zariadeniach.

 

Okrem vyzbieraných príspevkov v rámci výzvy Spolu pre Keňu podporí eRko-Dobrá novina humanitárne aktivity kenskej organizácie Caritas Lodwar sumou 30.000 eur z 22. ročníka vianočnej koledníckej zbierky Dobrá novina.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona