V rámci dopravnéj akcie Tispol sa polícia tento týždeň zamerá na autobusy a nákladné autá

NETKY.SK • 10 Október 2016, 13:11 • 2 min
V rámci dopravnéj akcie Tispol sa polícia tento týždeň zamerá na autobusy a nákladné autá

BRATISLAVA – Najmä vodiči autobusov a nákladných áut budú pod drobnohľadom polície počas celoeurópskej dopravno-bezpečnostnej akcie Tispol, ktorá sa začala dnes a potrvá až do nedele.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, kontrolovať budú napríklad dodržiavanie doby jazdy a odpočinku, tachografy, doklady potrebné na vedenie vozidla, technický stav, dodržiavanie hmotnostných limitov a predpisov pri preprave nebezpečných vecí a odpadu. Hliadky sa však zamerajú aj na rýchlosť či alkohol. Ich pozornosti však neujdú ani ostatní účastníci cestnej premávky.


Akciu pravidelne organizuje stavovská organizácia TISPOL, ktorá združuje služby dopravných polícií európskych krajín, aby aj takýmto spôsobom prispela k bezpečnosti cestnej premávky na európskych cestách. Slovensko sa do tejto akcie zapája už niekoľko rokov


Za deväť mesiacov tohto roka zavinili vodiči autobusov 63 dopravných nehôd, o život prišla jedna osoba, ťažko sa zranilo deväť osôb a ľahko 70 osôb. Alkohol bol zistený v jednom prípade. Šoféri nákladiakov majú v tomto období na svedomí 915 nehôd, vyžiadali si 23 obetí, ťažké zranenia utrpelo 66 osôb, ľahko sa zranilo 407 osôb. Alkohol bol zistený v 66 prípadoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona