V rakúskych Alpách tragicky zomreli dvaja českí horolezci

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 10:41 • 2 min
V rakúskych Alpách tragicky zomreli dvaja českí horolezci

VIEDEŇ - Dvaja českí horolezci zomreli v stredu v dolnorakúskom pohorí Rax po tom, ako sa počas výstupu na vrch Preinerwand zrútili z výšky približne 50 metrov.

slovakia

left justify in out

Muži vo veku 27 a 36 rokov boli vzájomne pripútaní lanom, informoval dnes server Novinky.cz. Pohorie Rax je súčasťou Álp.

 

Telá horolezcov vyzdvihoval z terénu 11-členný záchranársky tím s pomocou dvoch vrtuľníkov i alpskej polície. Nešťastie sa stalo v poobedňajších hodinách a zásah trval až do večera. Svedkovia pádu privolali okamžite pomoc, avšak obaja muži boli na mieste mŕtvi. Okolnosti tragédie sa vyšetrujú.

 

Pohorie Rax je medzi horolezcami veľmi obľúbené. Poskytuje im priaznivé podmienky s až dvojkilometrovou nadmorskou výškou, pričom leží sotva 100 kilometrov od Viedne. Pohorie sa nachádza na hranici spolkových krajín Dolné Rakúsko a Štajersko. Najvyšším vrchom je Heukuppe (2007 m n. m.).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona