V Rakúsku zatkli muža, ktorý mal obeti na čelo vyrezať svastiku

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:49 • 2 min
V Rakúsku zatkli muža, ktorý mal obeti na čelo vyrezať svastiku

VIEDEŇ - Rakúske úrady umiestnili do väzby muža pre podozrenie z trestných činov, medzi ktorými je aj vyrezanie hákového kríža na čelo iného muža.

slovakia

left justify in out

Hlavný prokurátor v spolkovej krajine Dolné Rakúsko Erich Habitzl dnes uviedol, že muž, ktorý sa stal obeťou útoku, sa viezol na bicykli, keď ho štyria maskovaní muži sotili na zem a vyzerali mu na čelo nacistický symbol. Prokurátor dodal, že hlavný podozrivý sa nachádza vo väzbe a ďalší traja sú vyšetrovaní na slobode.

 

K útoku došlo minulý mesiac v obci Bad Fischau-Brunn južne od Viedne. Podľa polície sú štyria muži podozriví aj z toho, že donútili obeť presťahovať sa, a to vyhrážkami, že jej podpália dom. Štvoricu podozrivých nemenovali s ohľadom na rakúske zákony na ochranu súkromia, napísala tlačová agentúra AP. Habitzl uviedol, že hlavnému podozrivému hrozí desať rokov väzenia, ak ho uznajú za vinného zo závažného napadnutia, donucovania a porušenia protinacistických zákonov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies