V Rakúsku zasypalo dôležitú cestu, zosuv možno pochoval auto s 2 ľuďmi

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:16 • 2 min
V Rakúsku zasypalo dôležitú cestu, zosuv možno pochoval auto s 2 ľuďmi

INNSBRUCK - Veľký zosuv kamenia prerušil v noci nadnes dôležitú alpskú cestu v Rakúsku - Felbertauern Strasse. Trasa medzi mestečkom Matrei na východne Tirolska a Mittersillom v Salzbursku zostane zatvorená najmenej týždeň, čo by mohlo spôsobiť dopravné problémy počas turíčnych sviatkov.

slovakia

left justify in out

Existujú indície, že zosuv so sebou strhol idúce auto s dvoma osobami. Vzhľadom na hrozbu pádu ďalších skál nebolo dnes možné pátrať po prípadných obetiach, povedal hovorca polície. Ďalší postup konzultujú príslušné úrady s geológmi, preto zatiaľ nie je známe, kedy sa začne s pátraním a uvoľňovaním cesty.

Odhaduje sa, že na cestu, vybudovanú v 60. rokoch 20. storočia na ochranu pred lavínami, sa na jej tirolskej strane zrútilo okolo 35.000 kubických metrov skál a pôdy. Úsek v dĺžke 100 metrov je úplne zničený. Príčinou zosuvu je zrejme intenzívne topenie snehu v ostatných týždňoch.

Keďže Felbertauern Strasse (B108) je dôležitou severo-južnou spojnicou na ceste do východného Tirolska, Korutánska alebo Talianska, rakúsky a nemecký automotoklub varovali pred potenciálnymi problémami počas turíčneho víkendu. Vodičom odporúčajú použiť na obchádzku Brennerskú diaľnicu (A13) alebo Tauernskú diaľnicu (A10) a údolie Pustertal. Medzi Böcksteinom a Mallnitzom je možné použiť autovlak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies