V Rakúsku zahynuli pod lavínou traja lyžiari, štvrtý je nezvestný

NETKY.SK • 13 Január 2019, 13:00 • 2 min
V Rakúsku zahynuli pod lavínou traja lyžiari, štvrtý je nezvestný

BERLÍN - Traja nemeckí lyžiari zahynuli v rakúskych Alpách pod lavínou a štvrtý je nezvestný, píše agentúra AP s odvolaním sa na aktuálne oznámenie miestnej polície.

slovakia

left justify in out

Telá mužov vo veku 57, 36 a 32 rokov sa našli v sobotu večer neďaleko horskej dediny Lech am Arlberg, niekoľko hodín po tom, ako zmiznutie lyžiarov nahlásila manželka jedného nich.

 

Polícia v najzápadnejšej rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko v nedeľu informovala, že pátranie po štvrtom - 28-ročnom - Nemcovi kvôli hustému sneženiu a riziku lavín odvolali.

 

Počet ľudí, ktorí tento mesiac zahynuli v rôznych častiach Európy v dôsledku nepriaznivého počasia, sa týmito najnovšími obeťami lavín zvýšil na najmenej 24, sumarizuje AP.

 

V sobotu využili príslušné úrady v južnom Nemecku a Rakúsku dočasne priaznivejšie poveternostné podmienky na odpratanie záľahy snehu zo striech a cestných komunikácií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona