V Rakúsku zadržali trojicu prevádzačov zo Slovenska

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 17:02 • 2 min
V Rakúsku zadržali trojicu prevádzačov zo Slovenska

VIEDEŇ/EISENSTADT - Troch Slovákov, členov skupiny prevádzačov, ktorí dostali cez slovensko-rakúsku štátnu hranicu v priebehu dvoch mesiacov okolo 160 ľudí, zadržala vo Viedni rakúska polícia.

slovakia

left justify in out

Muži vo veku 19, 22 a 34 rokov sú už vo väzbe v justičnom zariadení v Eisenstadte, informovala dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na dolnorakúske veliteľstvo polície.
     

Trojica sa naposledy v uplynulú stredu postarala o nelegálne prekročenie slovensko-rakúskej štátnej hranice cez priechod v Kittsee 11 osobami. Medzi narušiteľmi hranice, ktorí boli umiestnení v špeciálne upravenej dodávke najstaršieho zo zadržanej trojice, bolo osem občanov Afganistanu a traja občania Sýrie.
     

Jeden z ostávajúcich dvoch mal s najmladším z trojice v ďalšom vozidle podľa všetkého na starosti kontrolu operácie a navyše udržiaval zrejme kontakt s prevádzačskou organizáciou.
     

Muži, ktorých zadržali ešte v stredu 9. júla večer, sa podľa vyšetrovateľov k trestnej činnosti čiastočne priznali. Od mája 2014 sa spolupodieľali na ôsmich podobných akciách s až 20 migrantmi.
     

Vo vozidle využívanom na pašovanie chýbali sedadlá a bezpečnostné zariadenia a prevádzači na ňom s pašovanými absolvovali cesty z východného Slovenska. Rakúski vyšetrovatelia preto hovorili o  človeka nedôstojných a sčasti životy ohrozujúcich faktoroch pri ich preprave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies