V Rakúsku zadržali Sýrčana, ktorý ponúkal prevádzačské služby cez sociálnu sieť

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 19:14 • 2 min
V Rakúsku zadržali Sýrčana, ktorý ponúkal prevádzačské služby cez sociálnu sieť

VIEDEŇ - Rakúska polícia zadržala v Amstettene 24-ročného muža zo Sýrie pre podozrenie z prevádzačstva. Stalo sa tak po tom, čo mladý muž ponúkal takéto služby prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí.

slovakia

left justify in out

Sýrčan, ktorý býval naposledy práve v Amstettene, sa mal podľa pracovníkov Krajinských kriminálnych úradov Korutánsko a Dolné Rakúsko podieľať vlani v období júl-august ako popredný člen na šiestich pašeráckych akciách, pri ktorých sa viac ako 80 utečencov z arabského sveta ilegálne presunulo zo Srbska cez Maďarsko do Rakúska. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.


Práve vďaka inzerovaniu, pri ktorom muž zverejňoval tiež podrobnosti ponuky, si jeho nezákonné aktivity všimli aj vyšetrovatelia. Na muža uvalili v alpskej republike vyšetrovaciu väzbu a umiestnili ho do justičného zariadenia v Eisenstadte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies