V Rakúsku zadržali Slováka, ktorý kradol v 28 nemocniciach

NETKY.SK • 10 December 2014, 17:57 • 2 min
V Rakúsku zadržali Slováka, ktorý kradol v 28 nemocniciach

RAKÚSKO - Dvadsaťosem krádeží, ktoré sa stali od novembra 2013 do septembra 2014 v nemocniciach vo viacerých mestečkách Dolného i Horného Rakúska, má na svedomí 51-ročný slovenský občan. Páchateľovi sa stal osudným pokus o krádež v nemocničnom zariadení v hornorakúskom Rohrbachu, kde ho zadržali.

slovakia

left justify in out

Muža obvinili z viacerých deliktov a odovzdali prokuratúre v Kremse. Informovala o tom dnes rakúska agentúra APA s odvolaním sa na dolnorakúske krajinské veliteľstvo polície.
     

Podľa neho postupoval nezamestnaný občan SR vždy identickým spôsobom. Vošiel do nemocnice hlavným vchodom a v nestráženej chvíli odcudzil zo stolíkov pri lôžkach pacientov, respektíve z tašiek ponechaných bez dozoru peňaženky s hotovosťou, prípadne platobné karty.

     

Ešte v nemocniciach sa zbavoval peňaženiek, ktoré vhadzoval do kontajnerov s komunálnym odpadom. Najneskôr tak urobil počas cesty z nemocnice.
     

Škody, ktoré zlodej spôsobil, boli vyčíslené na 10.800 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies