V Rakúsku zadržali muža, ktorý mal od roku 2008 na konte deväť bankových lúpeží

NETKY.SK • 13 August 2015, 07:16 • 2 min
V Rakúsku zadržali muža, ktorý mal od roku 2008 na konte deväť bankových lúpeží

VIEDEŇ - Rakúska polícia zadržala 35-ročného muža, ktorý od februára 2008 spáchal deväť bankových lúpeží. Osudným sa mu stal ostatný čin vo štvrtok 6. augusta 2015, ktorého dejiskom bol Seyring v okrese Viedeň-vidiek.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval verejnoprávny rakúsky rozhlas ORF s odvolaním sa na šéfa dolnorakúskeho krajinského kriminálneho úradu Franza Polzera, Viedenčan lúpil v spomínanej filiálke v Seyringu už po tretí raz, a to po rokoch 2008 a 2014. Tentoraz však po asi 15 minútach na úteku skončil v rukách mužov zákona.

 

Celkovú výšku sumy, ktorú ukoristil lupič počas svojho niekoľkoročného ťaženia vo finančných ústavoch, vyčíslili na 400.000 eur.

 

Zadržaný, ktorý sa k trestnej činnosti priznal, plánoval svoje akcie do najmenšieho detailu. Po lúpeži sa vždy rýchlo prezliekol, čo učinil aj v osudný štvrtok, keď bol navyše ozbrojený nožom. V iných prípadoch použil štipľavý sprej, airsoftovú zbraň, teleskopickú palicu alebo skrutkovač.

 

Lupič spáchal v období od 28. februára 2008 do 14. novembra 2008 štyri prepady, po ktorých si dal viac ako trojročnú "prestávku". Tu vo výpovedi na polícii zdôvodnil faktom, že sa mu darilo, uplatnil sa medzičasom aj v povolaní a z lupu si doprial individuálne finančne náročné cesty.

 

Vyučený elektrikár sa však 1. októbra 2012 dopustil piatej lúpeže a vlani v období od 14. januára do 17. decembra troch ďalších. Tá nedávna, celkove deviata, sa mu stala osudnou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies