V Rakúsku začne platiť sprísnený zákon proti mzdovému dampingu

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:56 • 2 min
V Rakúsku začne platiť sprísnený zákon proti mzdovému dampingu

VIEDEŇ - V Rakúsku začne budúci rok platiť sprísnený zákon proti mzdovému a sociálnemu dampingu zahraničných firiem, ktorých zamestnanci pracujú na rakúskom území. Jeho väčšia časť nadobudne účinnosť 1. januára 2017.

slovakia

left justify in out

Novelizovaný zákon má zabezpečiť, že zahraničné firmy, ktorých zamestnanci budú pracovať v Rakúsku, musia mať minimálne rovnaké platy ako zamestnanci rakúskych firiem v rovnakom odvetví. Zákon umožní, aby sa sledovali firmy, ktoré pôsobia cezhranične, či ho dodržujú nielen v mzdovej oblasti, ale aj v oblasti sociálnych odvodov.

 

Každý objednávateľ prác zo stavebníctva sa bude musieť navyše zaručiť, že sa dodržia mzdové nároky zamestnancov zahraničných firiem pôsobiacich v Rakúsku.

 

Nový zákon najviac znepokojil Slovinsko. Preto sa cez víkend konalo v Grazi stretnutie slovinského ministra zahraničných vecí Karla Erjaveca a korutánskeho hajtmana Hermanna Schützenhöfera, ktorí sú spolupredsedovia slovinsko-korutánskej výboru. Slovinské firmy sa totiž uplatňovania novelizovaného zákona obávajú.

 

Obchodné komory Slovinska a Korutánska sa dohodli na spolupráci pri správnom výklade zákona firmám a jeho realizácii v praxi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies