V Rakúsku uniklo do Dunaja 10.000 litrov nafty zo slovenského plavidla

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:40 • 2 min
V Rakúsku uniklo do Dunaja 10.000 litrov nafty zo slovenského plavidla

V Rakúsku uniklo do Dunaja 10.000 litrov nafty zo slovenského plavidla

slovakia

left justify in out

Pravdepodobne technická porucha je za štvrtkovým únikom 10.000 litrov nafty zo slovenského plavidla do vôd Dunaja na jeho dolnorakúskom úseku.
      Tlačný remorkér práve minul Grein, keď z lode začala unikať nafta, čo si najskôr nikto nevšimol. Príčinou bol zrejme defektný ventil. Informoval o tom webový portál rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu a televízie ORF s odvolaním sa na policajné zdroje.
      Posádke lode sa pri elektrárni Wallsee-Mitterkirchen podarilo defekt odstrániť, v tom čase však už do vôd Dunaja vytieklo uvedené množstvo nafty.
      Ropná škvrna sa šírila ďalej po toku rieky. V oblasti zasahovalo 11 tímov hasičov, aby zminimalizovali spôsobené škody aj postavením ropných zábran, a to nielen na Dunaji, ale aj na jeho prítokoch. Tie v lokalite preventívne zostanú istý čas. Časť nafty sa podarilo odčerpať.
      Rozsah spôsobených škôd nebol bezprostredne známy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies