V Rakúsku sa možno od mája uvoľnia opatrenia v gastre, športe, kultúre i turizme

NETKY.SK • 4 Apríl 2021, 12:31 • 2 min
V Rakúsku sa možno od mája uvoľnia opatrenia v gastre, športe, kultúre i turizme

RAKÚSKO - Sebastian Kurz vo včerajšom príhovore na sociálnej sieti sľúbil, že v máji by mohlo dôjsť k otvoreniu športových a kultúrnych zariadení, gastronomických prevádzok, či k uvoľneniu v oblasti cestovného ruchu.

slovakia

left justify in out

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz zverejnil na sociálnej sieti video, kde ľudí poprosil o zodpovednosť. "Mnohí z nás už nemôžu počuť slovo Corona. Pamätajme však, to prejde! Na Veľkú noc vás žiadam, aj keď je pokušenie veľké, stretávajte sa čo najmenej," napísal na sociálnej sieti Kurz. Povedal aj to, že v máji možno zmiernia opatrenia, s čím súhlasil aj rakúsky minister zdravotníctva v relácii Ö1 Mittagsjournal stanice ORF. Ten povedal pre stanicu ORF, že uvoľnenie reštrikcií by malo byť možné, ak počet nových prípadov nákazy, ktorý je aktuálne príliš vysoký, počas nasledujúcich desiatich dní začne klesať.

 

img

 

Kurz rozobral aj problém s dodávkami vakcín proti novému koronavírusu, podľa neho, bude v nasledujúcich 100 dňoch každému, kto sa chce dať zaočkovať, ponúknutá minimálne prvá dávka vakcíny. Ak začnú očkovať aj vakcínou Sputnik V, tempo očkovania sa zaručene zrýchli ešte viac. Podľa Kurza je cieľom v apríli zaočkovať všetkých obyvateľov nad 65 rokov, v máji všetky osoby staršie ako 50 rokov a v júni by sa očkovanie mohlo otvoriť pre všetky ostatné vekové  V lete sa podľa neho budú môcť vrátiť k bežnému životu. Dodal však, že dovtedy to bude náročné.

 

Súvisiaci článok: Podľa kancelára Kurza je Rakúsko blízko k získaniu Sputnik V

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies