V Rakúsku sa množia dopravné nehody s účasťou cudzincov

NETKY.SK • 5 Január 2017, 07:59 • 2 min
V Rakúsku sa množia dopravné nehody s účasťou cudzincov

VIEDEŇ - Autobus s 19 dovolenkármi z Ďalekého východu sa včera prevrátil na bok na klzkej vozovke v hornorakúskej obci St. Lorenz am Mondsee. Pri nešťastí utrpel jeden z pasažierov ťažké zranenia, záchranári ho prepravili do nemocnice v Salzburgu. Ďalších päť ľudí vyviazlo s ľahkými zraneniami.

slovakia

left justify in out

Vozidlo zo zatiaľ neznámych príčin zišlo z cesty pokrytej vrstvou snehu, prevrátilo sa a zostalo ležať na boku na neďalekej lúke. Komunikáciu museli následne dočasne uzavrieť.

 

Pri ďalšom autobusovom nešťastí neďaleko hornorakúskej obce Rainbach im Mühlkreis sa ťažko zranili dvaja a ľahšie osem ľudí. Cestujúci z vozidla smerujúceho do ČR museli dlhšie čakať na pomoc záchranárov, ktorým husté sneženie sťažilo prístup k miestu nehody.

 

K faktu, že vodiči oboch autobusov nad nimi stratili kontrolu, mohli prispieť aj zimné podmienky v oblasti.

 

Popoludní sa auto so štvoricou ruských občanov zrútilo v Kaprune v spolkovej krajine Salzbursko do 20-metrovej hĺbky. Posádka, ktorá utrpela len ľahšie zranenia, sa vlastnými silami dostala z vraku vozidla.

 

Vodič aj v tomto prípade zrejme bez cudzieho zavinenia stratil kontrolu nad automobilom, prerazil s ním oplotenie a po svahu sa zrútil do hĺbky 20 metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies