V Rakúsku prevádzkovateľom gastronomických zariadení bez vonkajšej terasy pomôžu

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 14:54 • 2 min
V Rakúsku prevádzkovateľom gastronomických zariadení bez vonkajšej terasy pomôžu

VIEDEŇ - V snahe pomôcť prevádzkovateľom gastronomických zariadení, ktorí nemajú vlastné predzáhradky, Viedeň ich zriadi verejné. Tie môžu podnikatelia využívať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na rastúci počet osôb infikovaných koronavírusom sa ďalšie kolo rozhovorov o pandemických opatreniach medzi zástupcami centrálnej vlády a spolkových vlád pravdepodobne uskutoční 15. marca.

 

img

 

Stihnú otvoriť?

Reštaurácie by sa mali otvárať k 27. marcu, v prípade spolkovej krajiny Vorarlbersko už 15. marca. S výnimkou Vorarlberska sa počíta iba s otvorením exteriérových prevádzok, aj to pod podmienkou, že počty nových infekcií výraznejšie nevzrastú. Vzhľadom na pandemickú situáciu nastupujú pochybnosti, či sa otvorenie stihne v plánovanom termíne.

 

Súvisiaci článok: Rakúsko prinieslo ďalšiu novinku v boji proti pandémii. Čo na to hovoríte?

 

Ľudia sa vrátia do podnikov

Plán na vytvorenie verejných záhrad, kde budú môcť podnikatelia v gastronómii ponúkať svoje služby, zverejnil minulý týždeň starosta Viedne Michael Ludwig. Ľudia sa tam budú môcť stretávať v kontrolovaných podmienkach pri dodržaní primeraných pandemických opatrení, uviedol v tom čase Ludwig.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies