V Rakúsku potvrdili už sedem prípadov nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 29 Február 2020, 10:02 • 2 min
V Rakúsku potvrdili už sedem prípadov nákazy koronavírusom

GRAZ/VIEDEŇ - Celkovo siedmy prípad nákazy novým druhom koronavírusu v Rakúsku potvrdili v piatok neskoro večer v spolkovej krajine Štajersko.

slovakia

left justify in out

Bližšie informácie by mali tamojšie úrady zverejniť v sobotu dopoludnia v krajinskej metropole Graz, informovala agentúra APA.

 

Koronavírus je už u našich susedov

Podľa oficiálne nepotvrdených informácií denníka Kleine Zeitung je nakazenou osobou Štajerčanka, ktorá bola na dovolenke v severnom Taliansku. Následne sa u nej prejavili prvé príznaky a pri vyšetrení v nemocnici v Grazi bol jej test na koronavírus pozitívny.

 

img

 

Len v piatok popoludní prišli správy o nákaze viedenského stredoškoláka. Ide o syna infikovaného manželského páru z rakúskej metropoly, ktorých dcéra sa však ochorením nenakazila. Mladík z Viedne je študentom arcibiskupského gymnázia v Hollabrunne. Okresné úrady krátko na to avizovali umiestnenie štyroch učiteľov a 23 žiakov do domácej karantény, v ktorej by mali zotrvať do 11. marca.

 

Prvý prípad potvrdili aj vo Viedni

Prvú nákazu v Rakúsku potvrdili vo štvrtok vo Viedni u muža vo veku 72 rokov, hospitalizovaného ešte začiatkom minulého týždňa s klasickými príznakmi chrípky v nemocnici Rudolfstiftung. Vo štvrtok ho preložili do Nemocnice cisára Františka Jozefa, ktorá sa špecializuje na podobné vírusové ochorenia. U 181 nemocničných pracovníkov, ktorí s ním mohli prísť do kontaktu, boli testy na vírus negatívne. Naďalej však nie je objasnené, kde sa tento muž nakazil.

 

V rovnakej nemocnici je hospitalizovaný zmienený manželský pár s infikovaným synom. Celá rodina bola na dovolenke v talianskom regióne Lombardsko, ktorý je najhoršie postihnutým v Európe.

 

Koronavírusom je infikovaný aj taliansky pár v Innsbrucku. Zdravotný stav oboch Talianov je podľa správy APA naďalej dobrý.

 

V Rakúsku do piatkového popoludnia podľa ministerstva zdravotníctva vykonali testy u 763 ľudí. Boli medzi nimi aj minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg a členovia jeho delegácie, u ktorých boli testy po návšteve Iránu negatívne. Ochorenie Covid-19 sa nepotvrdilo ani u novinára z tejto delegácie, ktorý po návrate vykazoval príznaky vírusovej infekcie.

 

img

 

Kancelária rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza v sobotu ráno oznámila, že jeho návštevu v USA "odložil Biely dom z dôvodu celkovej situácie okolo koronavírusu". Kurz mal odcestovať s viacerými ministrami do Washingtonu v nedeľu a v utorok ho mal už po druhý raz v Bielom dome prijať prezident Donald Trump.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona