V Rakúsku pokračuje skúmanie podozrení voči zadržanému Maročanovi

NETKY.SK • 29 December 2016, 17:14 • 2 min
V Rakúsku pokračuje skúmanie podozrení voči zadržanému Maročanovi

SALZBURG - Rakúski kriminalisti naďalej pracujú na prípade 25-ročného Maročana podozrivého z teroristických aktivít, ktorého zadržali v ubytovni pre utečencov vo Fuschli v spolkovej krajine Salzbursko, a to po predchádzajúcom monitoringu jeho aktivít.

slovakia

left justify in out

Pokračuje vyhodnocovanie a analýza obsahu troch mobilných telefónov podozrivého, ako aj jeho laptopu, teda prístrojov, ktoré policajti zaistili pri zadržaní tohto muža severoafrického pôvodu.

 

Príslušná prokuratúra by mala 4. januára rozhodovať o tom, či Maročan zostane vo vyšetrovacej väzbe, respektíve či sa proti nemu začne stíhanie pre členstvo v teroristickom zoskupení, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

 

Súčasťou vyšetrovania bude aj výsluch hlavnej svedkyne v danom prípade - ženy z Palestíny, ktorá upozornila rakúsku políciu na možnú hrozbu. Stalo sa tak za kurióznych okolností. Maročan totiž skypoval so známou z Palestíny, avšak rozhovor na počítači neukončil, a tak si jeho partnerka vypočula jeho následný rozhovor s neznámou osobou o prípadnom teroristickom útoku v Salzburgu v období medzi vianočnými sviatkami a Silvestrom. Následne informovala o svojich poznatkoch mužov zákona zo Salzburska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona