V Rakúsku podobne ako v USA a Nemecku pribúda prípadov osýpok

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 08:04 • 2 min
V Rakúsku podobne ako v USA a Nemecku pribúda prípadov osýpok

VIEDEŇ - Nielen v USA a Nemecku, ale aj v Rakúsku registrujú zvýšený výskyt osýpok. Vysoko nákazlivé vírusové ochorenie, ktoré malo vo vyspelých krajinách čoskoro patriť minulosti, je opäť na postupe.

slovakia

left justify in out

V Rakúsku zaznamenali iba do 20. apríla tohto roku 147 prípadov ochorenia, čo je už viac ako za celý minulý rok, keď ich v krajine registrovali 117. Predstaviteľka rezortu zdravotníctva vo Viedni Pamela Rendiová-Wagnerová tak vyjadrila v reakcii radosť aspoň nad tým, že sa vďaka osvete podarilo o 23 percent zvýšiť podiel bezplatne zaočkovanej populácie.

 

Ešte v roku 2012 zaznamenali v Rakúsku iba 35 prípadov ochorenia, v nasledujúcich dvoch rokoch sa ich počet zvýšil najskôr na 75 a vlani na 117.

 

Aj v Rakúsku bolo cieľom zlikvidovať toto ochorenie v tomto kalendárnom roku. Susedné krajiny - SR, ČR, ako aj Maďarsko a Slovinsko - to už dokázali, cituje ORF slová Güntera Pfaffa z regionálnej kancelárie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Kodani.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona