V Rakúsku odsúdili muža za podstúpenie výcviku v Sýrii

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 18:26 • 2 min
V Rakúsku odsúdili muža za podstúpenie výcviku v Sýrii

VIEDEŇ - Rakúsky súd uznal dnes 21-ročného muža za vinného z podstúpenia výcviku so sýrskymi islamistami a poslal ho na 21 mesiacov za mreže. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa súdu sa mladý muž skontaktoval s militantnou skupinou Front an-Nusra a zúčastnil sa na "prinajmenšom ideologickej inštruktáži a základnom výcviku v používaní zbraní". Meno odsúdenca nebolo zverejnené, rakúske právo to neumožňuje.

 

Svedok obžaloby, ktorý bol s odsúdeným v kontakte po tom, ako náhle minulý rok opustil Rakúsko, vypovedal, že 21-ročný muž mu povedal o svojom pobyte v Sýrii, kde ho "trénovali v boji". Obhajoba aj obžaloba sa voči rozsudku odvolali. Obžaloba sa snaží dosiahnuť prísnejší trest.

 

Rakúske ministerstvo vnútra tvrdí, že viac ako 100 obyvateľov krajiny buď podobný výcvik už absolvovalo, alebo ho práve podstupujú. Dochádza k tomu najmä v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies