V Rakúsku odsúdili dvojicu, ktorá útočila na ubytovňu pre azylantov

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:03 • 2 min
V Rakúsku odsúdili dvojicu, ktorá útočila na ubytovňu pre azylantov

FELDKIRCH - Dvoch mužov z rakúskej spolkovej krajiny Vorarlbersko odsúdili dnes vo Feldkirchu za útok na ubytovňu žiadateľov o azyl v Alberschwende, ku ktorej došlo minulý rok na Veľkonočný pondelok, na finančné tresty a v jednom prípade aj na štyri mesiace väzenia podmienečne. Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Obaja obžalovaní vo veku 21 a 26 rokov sa v súdnej sieni k činu priznali, vyjadrili nad svojím konaním ľútosť a ubezpečili, že nie sú pravicovými extrémistami. Súčasne uviedli, že išlo o neprimeranú reakciu na fakt, že pri oslavách počas osudnej noci, na ktorých sa konzumovalo veľa alkoholu, ich neustále označovali za azylantov.


Mladší z dvojice dostal štvormesačný podmienečný trest a pokutu 5000 eur, starší vyviazol iba s pokutou v rovnakej výške. Rozsudky, ktoré vyniesol Krajinský súd vo Feldkirchu, ešte nie sú právoplatné.


Muži spoločne s troma komplicmi počas inkriminovanej noci strhli z viacerých budov v centre Alberschwende plagáty iniciatívy "Wir sind Asyl" (My sme azyl). Na upozornenia dvoch svedkov reagovali agresívne a vyhrážali sa im. Potom obec opustili. Neskôr sa však vrátili a zamierili k ubytovni pre žiadateľov o azyl, do ktorej sa pokúsili násilne vniknúť. Údermi päsťami tam napokon rozbili sklo na dverách.


Podozrivých zadržali už na druhý deň a vzniesli proti nim žalobu z trestných činov poškodzovania cudzieho majetku, narúšania verejného poriadku, ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania sa. Za to im hrozil až trojročný trest väzenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies