V Rakúsku obvinili viacero futbalistov z ovplyvňovania zápasov

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 09:22 • 2 min
V Rakúsku obvinili viacero futbalistov z ovplyvňovania zápasov

GRAZ - Rakúske štátne zastupiteľstvo z Grazu obžalovalo niekoľko futbalistov z ovplyvňovania zápasov popredných domácich súťaží.

slovakia

left justify in out

Aféra sa týka najmä bývalého hráča klubu Grödig Dominiqua Tabogu, ktorého zatkli vlani v novembri a bol dva mesiace vo vyšetrovacej väzbe. Mená i počet obvinených zatiaľ rakúske úrady nezverejnili. Informuje o tom Laola.

 

Už vlani v novembri rakúski vyšetrovatelia potvrdili, že v súvislosti so škandálom ovplyvňovania zápasov vypočuli dvadsať tamojších súčasných a bývalých futbalistov. Údajne malo ísť až o 17 stretnutí od roku 2004 vrátane duelov najvyššej súťaže. Donedávna obranca Grödigu Taboga pri vyšetrovaní priznal, že ho vydieral bývalý rakúsky reprezentant Sanel Kuljič. Tridsaťjedenročný viedenský rodák Taboga zároveň pred vyšetrovateľmi uviedol, že sa pokúsil presvedčiť štyroch spoluhráčov z Grödigu, aby zmanipulovali niektoré zápasy minulej sezóny. Rakúsky klub už s Tabogom ukončil vzájomnú spoluprácu. Taboga uviedol, že Kuljič ho na ovplyvňovanie výsledkov nahovoril. Dôvodom bolo vyrovnanie osobných dlhov. Tridsaťšesťročného bývalého útočníka Kuljiča zatkla polícia 12. novembra, keď čakal na stretnutie s Tabogom, pri ktorom si mali vymeniť viac než 3000 eur. Taboga o deň skôr informoval o schôdzke príslušníkov polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies