V Rakúsku namerali júnový teplotný rekord 38,2°C!

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 09:50 • 2 min
V Rakúsku namerali júnový teplotný rekord 38,2°C!

VIEDEŇ - Historický teplotný rekord zaznamenali včera v Rakúsku. V dolnorakúskom meste Waidhofen an der Ybbs vystúpila ortuť teplomerov na 38,2 stupňa Celzia, čo je najvyššia teplota vzduchu, akú v krajine kedy namerali v júni.

slovakia

left justify in out

Doterajší rakúsky júnový rekord - 37,7 stupňa - pochádzal z júna 2012 z obce Deutsch-Altenburg a z centra Viedne, oznámil rakúsky Ústredný ústav pre meteorológiu a geodynamiku (ZAMG).

Pod novú rekordnú hodnotu sa podpísal prekvapivo výrazný nárast teplôt počas dnešného popoludnia. Len krátko predtým z Waidhofenu hlásili "len" 36,7 stupňa Celzia, informovala tlačová agentúra APA.

Mimoriadne horúco bolo aj v meste Sankt Pölten, kde meracia stanica v centre po 16.00 h ukazovala 37,1 stupňa Celzia, čo je júnový rekord pre krajinskú metropolu Dolného Rakúska.

Štvrtok sa tým, samozrejme, stal aj najhorúcejším v Rakúsku v tomto roku, konštatovala APA. Teploty nad 30 stupňov Celzia zaznamenali na 198 meracích staniciach, na 15 z nich dokonca prekročili 35 stupňov Celzia. V centre Viedne bolo napríklad 35,3 stupňa Celzia.

ZAMG na najbližšie dni predpovedá pre Rakúsko nestále počasie s pozvoľným znižovaním teplôt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona