V Rakúsku najlepší Hirscher, Fenningerová a futbalisti

NETKY.SK • 30 Október 2015, 15:43 • 2 min
V Rakúsku najlepší Hirscher, Fenningerová a futbalisti

VIEDEŇ - Úradujúci víťazi Svetového pohára v alpskom lyžovaní Marcel Hirscher a Anna Fenningerová a spolu s nimi futbalová reprezentácia, ktorá postúpila na majstrovstvá Európy.

slovakia

left justify in out

To sú mená hlavných laureátov odovzdávania výročných cien najlepším športovcom roka v Rakúsku. Hirscher zvíťazil druhýkrát po roku 2012, Fenningerová dovŕšila víťazný hetrik. Futbalová reprezentácia Rakúska sa naposledy predtým tešila z prestížneho domáceho ocenenia ešte v roku 1997.

Na štvrtkovej slávnosti "Noc športu" vo viedenskom Austria Center Fenningerová chýbala. Ženská víťazka je len niekoľko dní po operácii zraneného kolena, ktoré ju vyradilo z celej práve sa rozbiehajúcej sezóny.

Hirscher zvíťazil suverénne s náskokom 411 bodov pred futbalistom Davidom Alabom z Bayernu Mníchov, ktorý mu vyfúkol prvenstvo v ostatných dvoch ročníkoch ankety rakúskych športových novinárov. Tretí skončil tenista Dominic Thiem. "V konkurencii rakúskych športovcov nie je jednoduché sa presadiť. Veľmi si vážim, že sa mi to podarilo už druhýkrát," cituje ORF Hirschera.

Ešte jednoznačnejšiu víťazku mala ženská kategória, Fenningerová predstihla v súčte hlasov snoubordistku Claudiu Rieglerovú o 1230 bodov. "Je to jedno z najväčších ocenení v celom mojom športovom živote," povedala Fenningerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies