V Rakúsku možno zavedú aj polročné a 3-dňové diaľničné známky

NETKY.SK • 22 September 2013, 13:28 • 2 min
V Rakúsku možno zavedú aj polročné a 3-dňové diaľničné známky

VIEDEŇ - Rakúska spolková ministerka dopravy Doris Buresová dala preskúmať návrh na rozšírenie palety diaľničných známok v krajine.

slovakia

left justify in out

Rakúska spolková ministerka dopravy Doris Buresová dala preskúmať návrh na rozšírenie palety diaľničných známok v krajine. Agentúra APA sa odvoláva na správu v dnešnom vydaní denníka Österreich. Asfing, správa diaľnic a rýchlostných ciest, však bude musieť posúdiť ekonomickú opodstatnenosť opatrenia.

Asi 1000 šoférov má odpovedať na otázku, či by súhlasili so zavedením 3-dňových a polročných diaľničných známok. V súčasnosti sa predávajú v Rakúsku len nálepky s ročnou, dvojmesačnou a 10-dňovou platnosťou.

Šéf bavorských kresťanských demokratov (CSU) Horst Seehofer sa počas kampane pred dnešnými parlamentnými voľbami v Nemecku dôrazne zasadzoval za spoplatnenie diaľnic pre cudzincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona