V Rakúsku môže v nedeľu padnúť hranica 40 stupňov Celzia

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 17:20 • 2 min
V Rakúsku môže v nedeľu padnúť hranica 40 stupňov Celzia

VIEDEŇ - Historický denný teplotný rekord v Rakúsku bol nameraný 27. júla 1983 a mal hodnotu 39,7 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne vysoké teploty hlásia dnes popoludní z rôznych lokalít Rakúska. Meteorológovia nevylučujú, že by na území alpskej republiky mohli v nedeľu namerať aj viac ako 40 stupňov Celzia, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA.

Historický denný teplotný rekord v Rakúsku bol nameraný 27. júla 1983 a mal hodnotu 39,7 stupňa Celzia. Zaznamenali ho v obci Dellach im Drautal v okrese Spittal v spolkovej krajine Korutánsko.

Doteraz najvyššiu teplotu roka 2013 namerali 20. júna v dolnorakúskom Waidhofene an der Ybbs, a to 38,6 stupňa Celzia. Práve táto lokalita je možným adeptom na prekonanie 40-stupňovej hranice v priebehu nedele.

Dnes sa teploty už o 15.00 hod priblížili k hranici 37 stupňov Celzia, iba desatinu pod touto hodnotou namerali v takisto korutánskom Ferlachu, o ďalšie dve desatiny menej v Salzburgu-Freisaale a v Andau v okrese Neusiedl am See v spolkovej krajine Burgenland.

V dolnorakúskom Bad Deutsch-Altenburgu vystúpila ortuť teplomerov na 36,1 stupňa Celzia, kým v hornorakúskom Braunau na 35,9 stupňa Celzia.

Tieto hodnoty, ako upozornili meteorológovia, nemusia byť však ani pre dnešný deň konečnými maximami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies