V Rakúsku majú pred októbrovými voľbami problém s výrobnými nedostatkami obálok

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:20 • 2 min
V Rakúsku majú pred októbrovými voľbami problém s výrobnými nedostatkami obálok

VIEDEŇ - Kontroly hlasovacích lístkov pred blížiacim sa opakovaným druhým kolom prezidentských volieb v Rakúsku odhalili doteraz asi 1000 chybných obálok, väčšinu medzi zatiaľ nedistribuovanými dokumentmi.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovali zdroje rakúskeho ministerstva vnútra vo Viedni, iba minimum výrobných nedostatkov odhalili už v prípade lístkov a obálok rozoslaných voličom.

 

Najviac výrobných chýb sa doteraz s veľkým náskokom našlo v okrese Bregenz v spolkovej krajine Vorarlbersko, kde za istých okolností môže byť potrebná dokonca dotlač materiálov.

 

Vo veľkej väčšine prípadov ide o nefunkčnú lepiacu časť vonkajších obálok na uloženie hlasovacích lístkov, ktoré sa navyše rozpadajú, vyplýva z informácií verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF.

 

Ojedinelý výskyt výrobných nedostatkov však nahlásili aj z ďalších desiatich až dvadsiatich okresov alpskej republiky.

 

Rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka uviedol, že náklady spojené s doplnením, respektíve nahradením chybných obálok ponesie príslušná tlačiareň. Odklad volieb naplánovaných na 2. októbra však vylúčil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies