V Rakúsku je za mrežami 54 predpokladaných džihádistov

NETKY.SK • 19 November 2016, 07:56 • 2 min
V Rakúsku je za mrežami 54 predpokladaných džihádistov

VIEDEŇ - V susednom Rakúsku je v súčasnosti za mrežami 54 predpokladaných džihádistov, informoval verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Cituje piatkové vydanie denníka Kurier, podľa ktorého rakúske orgány činné v trestnom konaní vyšetrovali 193 podobných prípadov a vzniesli 41 obvinení z teroristických aktivít, pričom 34 z nich sa už skončilo vynesením neprávoplatných rozsudkov.

 

Vlani zaznamenali v alpskej republike 200 takýchto káuz, 49 obvinení a 28 právoplatných rozsudkov.

 

Aj keď sú zadržaní podozriví preventívne umiestnení v rôznych justičných zariadeniach, preťaženým rakúskym orgánom sa podľa spomínaného periodika nedarí úplne prerušiť ich vzájomné kontakty. Istej neskôr zadržanej Čečenke sa napríklad podarilo 262-krát hovoriť telefonicky s druhom, ktorý bol v tom čase už za mrežami.

 

Viedenský denník však s odvolaním sa na expertov na extrémizmus kritizuje minimálne nasadenie niekdajších džihádistov, ktorí našli cestu z bludného kruhu, na preventívne aktivity.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies