V Rakúsku havaroval autobus s Juhokórejčanmi, vodič je v kritickom stave

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 13:46 • 2 min
V Rakúsku havaroval autobus s Juhokórejčanmi, vodič je v kritickom stave

VIEDEŇ - Autobus s turistami z Južnej Kórey a chorvátskym vodičom havaroval v stredu na ceste pri horskom priesmyku Gschütt na hranici rakúskych spolkových krajín Salzbursko a Horné Rakúsko.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežnej bilancie zdravotníci Červeného kríža ošetrili 36 zranených osôb, informovala agentúra APA. Agentúra s odvolaním sa na políciu uviedla, že havarovaný autobus išiel zo Salzburgu do turistami vyhľadávaného mestečka Hallstatt, pričom zdolával strmé klesanie z uvedeného priesmyku v čase, keď v danej oblasti snežilo.

 

Vozidlo vrazilo do múru ohraničujúceho pozemok jedného z hotelov v obci Gosau. Jediným ťažko zraneným je vodič autobusu, ktorý po náraze zostal vo vozidle zakliesnený. Zdravotníci ho dopravili vrtuľníkom do úrazovej nemocnice v Salzburgu. Spomedzi 35 osôb s ľahšími zraneniami časť rozviezli do okolitých nemocníc sanitkami.

 

Na mieste nehody zasahovalo celkove 50 spolupracovníkov Červeného kríža z oboch uvedených spolkových krajín Rakúska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies