V Rakúsku by od jesene mohol platiť zákaz šatiek v školách a škôlkach

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 13:49 • 2 min
V Rakúsku by od jesene mohol platiť zákaz šatiek v školách a škôlkach

VIEDEŇ - V rakúskych školách a škôlkach môžu byť čoskoro zakázané šatky, oznámil vicekancelár a predseda FPÖ Heinz-Christian Strache. Vraj sa pokúsi presvedčiť vládu k tomuto kroku počas tohto leta.

slovakia

left justify in out

“My z FPÖ sa snažíme o splnenie nášho ďalšieho volebného sľubu. A tým je zákaz šatiek,“ oznámil v sobotu Strache, informovali noviny Kronen Zeitung.

 

Strache vyhlásil, že chce dosiahnuť dohodu s jednotlivými rakúskymi štátmi, aby boli šatky v základnom vzdelávacom systéme zakázané. Ak by k takej dohode došlo, zákaz by bol možno platný už od začiatku nového školského roku na jeseň, píše server stredoevropan.cz.

 

Podľa vodcu FPÖ ide o dobro všetkých detí. Po zákazu šatiek pre dievčatá by minister školstva Faßmann mohol pracovať aj na zákaze šatiek pre učiteľky.

 

Mládežnícke krídlo FPÖ odpovedalo na návrh pozitívne. „Rozšírenie zákazu aj na učiteľky je dôležitým krokom k integrácii v školskom sektore,“ povedal Maximilian Krauss.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies