V rakúskom utečeneckom tábore zatkli mužov podozrivých z napojenia na parížskych atentátnikov

NETKY.SK • 16 December 2015, 14:08 • 2 min
V rakúskom utečeneckom tábore zatkli mužov podozrivých z napojenia na parížskych atentátnikov

SALSBURG - Dve osoby podozrivé z kontaktov na páchateľov teroristických útokov, ktoré sa odohrali 13. novembra v Paríži, zadržali v ubytovni pre utečencov v rakúskom Salzburgu. Informovala o tom dnes rakúska prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia jej hovorcu Roberta Holzleitnera sa momentálne preveruje možné napojenie zadržaných na páchateľov útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 obetí a vyše 350 zranených. Rakúsky denník Kronen Zeitung napísal, že dvaja podozriví by mali byť francúzskymi občanmi alžírskeho a pakistanského pôvodu. Do Rakúska prišli v októbri zo Sýrie v spoločnosti ďalších páchateľov parížskych atentátov. Mali pri sebe falošné doklady.

 

Denník dodal, že podozrivých vypočúvajú francúzski i rakúski vyšetrovatelia. Rakúske ministerstvo vnútra a hovorkyňa salzburskej polície sa k záležitosti odmietli vyjadriť. S Úradom prokurátora v Salzburgu sa agentúre Reuters zatiaľ nepodarilo spojiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies