V rakúskom Innsbrucku padol denný teplotný rekord spred 31 rokov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 09:41 • 2 min
V rakúskom Innsbrucku padol denný teplotný rekord spred 31 rokov

VIEDEŇ/INNSBRUCK - V tirolskej metropole Innsbruck namerali dnes najvyššiu dennú teplotu na území Rakúska, kde dnes podobne ako v ďalších krajinách regiónu predbežne kulminovali letné horúčavy.

slovakia

left justify in out

Tamojšia hodnota 38,2 stupňa Celzia znamená prekonanie denného teplotného rekordu spred 31 rokov, ktorý mal hodnotu 37,7 stupňa Celzia, informovala agentúra APA s odvolaním sa na celoštátnu meteorologickú službu.

Nepadol však júlový teplotný rekord v Tirolsku, ktorý má aj naďalej hodnotu 38,3 stupňa Celzia nameraných 27. júla 1983 v Haimingu.

 

V dolnorakúskom Deutsch-Altenburgu, s ktorého názvom sa spája rakúsky historický teplotný rekord z 8. augusta 2013 (40,5 stupňa Celzia), dnes namerali úctyhodných 37,8 stupňa Celzia. Iba o tri desatiny stupňa menej bolo v Neusiedli pri Neziderskom jazere v Burgenlande. V centre Viedne vystúpila ortuť teplomerov na 36,7 stupňa Celzia, v Salzburgu-Freisaale bolo ešte o dve desatiny stupňa teplejšie.

 

Teploty nad 36 stupňov Celzia však hlásili aj zo štajerského Leobenu, vorarlberského Bludenzu, korutánskeho Villachu alebo hornorakúskeho Schärdingu.

 

Búrky a zrážky prinesú v stredu aj do Rakúska ochladenie. V priebehu popoludnia sa tam však môžu vyskytnúť aj prudké búrky sprevádzané silným nárazovým vetrom a miestami krúpami, varovali meteorológovia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies