V Rakúskom Burgenlande ktosi útočil na pôsobisko lekára pomáhajúceho migrantom

NETKY.SK • 14 Október 2016, 17:21 • 2 min
V Rakúskom Burgenlande ktosi útočil na pôsobisko lekára pomáhajúceho migrantom

VIEDEŇ/PINKAFELD - Rakúska polícia pátra po zatiaľ neznámych páchateľoch, ktorí v noci nadnes zanechali na pôsobisku lekára v mestečku Pinkafeld v okrese Oberwart v spolkovej krajine Burgenland čierne nasprejované písmená SS a slová "Sýrska sviňa".

slovakia

left justify in out

Terč útoku je členom spolku Pink-Up-Help, ktorý združuje asi 170 aktivistov s cieľom podporovať ľudí na úteku pri príchode do Pinkafeldu a pomáhať im integrovať sa v novom prostredí.


Samotný spolok v reakcii netajil šok z podobného prejavu a ubezpečil, že sa jeho členovia nenechajú zastrašiť, pretože predmetný prejav vandalizmu vnímajú ako úlohu robiť ešte viac a pôsobiť ešte aktívnejšie.


Informácie priniesli rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF i tlačová agentúra APA.


Polícia vyšetruje prípad pre podozrenie z poškodenia cudzej veci. Podľa jej zdrojov ide o ojedinelý prípad v Burgenlande v uplynulých mesiacoch.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies