V rakúskom Bergu je 40 migrantov, starosta obce nevie, kedy prídu ďalší

NETKY.SK • 22 September 2015, 16:23 • 2 min
V rakúskom Bergu je 40 migrantov, starosta obce nevie, kedy prídu ďalší

BRATISLAVA - Starosta rakúskej prihraničnej obce Berg Georg Hartl nemá presné informácie o tom, kedy umiestnia v ubytovni na rakúsko-slovenskom hraničnom priechode Berg zvyšných utečencov.

slovakia

left justify in out

Ako potvrdil pre TASR, do dnešného dňa tam je ubytovaných 40 zo 60 osôb. “Bude medzi nimi aj niekoľko rodín, kedy však príde zvyšných 20 osôb, to ešte neviem presne povedať, lebo to rieši spolková krajina Dolné Rakúsko,“ spresnil starosta.

 

Podľa zástupcov Bergu by na území colného úradu neďaleko slovenskej hranice mali byť ubytovaní len sýrski utečenci. Nemalo by tak dôjsť ku konfliktom. V kontajnerovej ubytovni bude umiestnených maximálne 60 žiadateľov o azyl, z toho dve tretiny sú utečenci, ktorí migrujú sami. Zvyšok budú tvoriť rodiny. Núdzové ubytovanie by na hraničnom území nemalo byť dlhšie než tri roky a postupne by malo dôjsť k znižovaniu počtu azylantov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies