V radoch IS bojujú desiatky Talianov, krajina sa obáva útoku

NETKY.SK • 25 August 2014, 09:29 • 2 min
V radoch IS bojujú desiatky Talianov, krajina sa obáva útoku

RÍM - V radoch extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) bojuje v Iraku a Sýrii aj "niekoľko desiatok" Talianov, vyhlásil taliansky minister Angelino Alfano v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Corriere della Sera.

slovakia

left justify in out

Alfano v tejto súvislosti tlmočil znepokojenie Talianska a dodal, že extrémistická skupina preň už teraz predstavuje bezpečnostné riziko v podobe hrozby teroristických útokov. 

 

Alfano v rozhovore citoval oznámenie Islamského štátu z 29. júna, v ktorom sa islamisti vyhrážajú, že jeho bojovníci v rámci ozbrojenej kampane za vytvorenie islamského štátu - kalifátu - "dobyjú Rím". Minister ubezpečil, že Taliansko sa k tejto hrozbe stavia "so všetkou vážnosťou".

 

Agentúra AP pripomína, že po tom, ako sa IS zmocnil rozsiahlych oblastí v Iraku a Sýrii boli stovky tamojších kresťanov pod hrozbou smrti nútené konvertovať na islam alebo v obave o život opustili svoje domovy.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies