V radoch extrémistov v Sýrii a Iraku bojujú aj bývalí francúzski vojaci

NETKY.SK • 21 Január 2015, 16:38 • 2 min
V radoch extrémistov v Sýrii a Iraku bojujú aj bývalí francúzski vojaci

PARÍŽ - Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian dnes informoval, že medzi stovkami francúzskych občanov, ktorí bojujú v radoch islamských extrémistov v Sýrii a Iraku, je aj približne desať bývalých francúzskych vojakov.

slovakia

left justify in out

Le Drian potvrdil správu rozhlasovej stanice RFI o tom, že v regióne sú bývalí francúzski vojaci. Zdôraznil však, že ide o "extrémnu raritu", uviedla agentúra AP.
     

Minister sa vyjadril po tom, ako francúzska vláda predstavila nové opatrenia v boji proti terorizmu po útokoch islamistov v Paríži spred dvoch týždňov. Jeden z troch páchateľov sa prihlásil k Islamskému štátu, ďalší dvaja hovorili o spojení s al-Káidou v Jemene.
     

Francúzske úrady uvádzajú, že do bojov po boku extrémistov v Iraku a Sýrii je zapletených najmenej 1200 občanov a obyvateľov Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies