V Radimove sa uskutoční ochutnávka destilátov

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 15:06 • 2 min
V Radimove sa uskutoční ochutnávka destilátov

RADIMOV – V Radimove sa uskutoční v sobotu (17.3.) už 22. ročník ochutnávky ovocných destilátov. Koštovka v Radimove patrí medzi najväčšie takéto akcie na Slovensku, informovali organizátori podujatia.

slovakia

left justify in out

Organizátorom je Základná organizácia (ZO) Slovenského zväzu záhradkárov, ktorej sa podarilo z regionálnej akcie vypracovať až na celoslovenskú. "Najviac vzoriek je, samozrejme, ako vždy z okolia Skalice, Senice a Holíča na Záhorí, ale zastúpenie má aj východ, západ a stred Slovenska. Prihlásené sú aj vzorky zo zahraničia, konkrétne z Rakúska a Čiech," povedala predsedníčka ZO Viera Mikicová. Mottom podujatia je - 'Tí, čo slivky skvapalnili, získali z nich viacej sily'.

 

Ochutnávke predchádzala degustácia, ktorá sa uskutočnila 2. marca. Podujatie zaznamenalo oproti minulému roku ďalší nárast, keď v roku 2016 vyberali z 1400 vzoriek. Na tohtoročnej odborníci posúdili 1457 vzoriek ovocných destilátov, ktoré poskytli pestovatelia. Hodnotitelia prihliadali na celkový vzhľad a dojem z destilátu, na harmóniu vône, čistotu chute a ďalšie špecifické kritériá.

 

Na ochutnávke budú k dispozícii všetky prihlásené vzorky, organizátori očakávajú niekoľko stoviek návštevníkov. "Ponuka je široká, ale ešte sa nám nestalo, že by od nás niekto odchádzal opitý," povedala Mikicová.

 

Aj v tomto roku majú tradične najpočetnejšie zastúpenie destiláty zo sliviek. „Máme tu ale aj destiláty z hrušky, marhule, jabĺk, broskyne, nektárinky, oskoruše, višne, čerešne, žltých sliviek," informovala Mikicová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona