V Rade federácie Ruska nazvali provokáciou spoločné cvičenia ukrajinského a amerického námorníctva v Čiernom mori

NETKY.SK • 13 Január 2018, 16:36 • 2 min
V Rade federácie Ruska nazvali provokáciou spoločné cvičenia ukrajinského a amerického námorníctva v Čiernom mori

MOSKVA - Spoločné cvičenia námorných síl Ukrajiny a USA v Čiernom mori nazvali ako provokáciu voči Rusku, vyhlásil prvý podpredseda Federálneho výboru pre obranu a bezpečnosť Franz Klintsevich. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Je to druh politickej demonštrácie hegemonických smerov USA: sme všade a staráme sa do všetkého," povedal senátor. Pritom si je poslanec istý, že americký torpédoborec, nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo pre Rusko.

 

"On, ako sa hovorí, sa neustále nachádza u nás na cieli a v prípade akejkoľvek agresívnej akcie - bude neutralizovaný," poveal Klintsevich. Poslanec zdôraznil, že podobné činy nezlepšujú Rusko-americké vzťahy.

 

"Možno len Kyjev sa môže považovať za stranu, ktorá bodovala podľa výsledkov tejto návštevy. Mam na mysli, získať ďalšie americké schválenie svojho smeru. Ale táto výhra je výlučne taktická, ktorá nevyhnutne vedie k strategickej porážke," dospel k záveru Klintsevich .

 

Dnes, ukrajinské námorné letectvo vykonávalo spoločné cvičenia typu PASSEX s loďou USS Carney (DDG 64) vojenských námorných síl USA. Ako povedali v Kyjeve, strany precvičili spoluprácu jednotiek, podľa noriem NATO, zvyšovanie úrovne kompatibility a prehĺbenie vojenskej spolupráce. Vrtuľníky námorného letectva Ukrajiny precvičili prvky pristátia na palube americkej vojenskej lode, taktiež účastníci tréningu vykonali cvičenia v oblasti vzdušnej obrany v súlade s normami NATO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies