V Rade federácie Ruska komentovali rozhodnutie Spojených štátov vytvoriť bezpečnostné sily Sýrie

NETKY.SK • 16 Január 2018, 18:55 • 2 min
V Rade federácie Ruska komentovali rozhodnutie Spojených štátov vytvoriť bezpečnostné sily Sýrie

MOSKVA - Túžba USA vytvoriť "bezpečnostné sily hranice" v Sýrii porušuje zákony tejto krajiny a tiež ústav Organizácie Spojených Národov (OSN). O tom vyhlásil šéf medzinárodného výboru Rady Federácie Konštantín Kosachev.

slovakia

left justify in out

“Koalícia na čele so Spojenými štátmi, to nie je nič iné ako vymysel, žiadna koalícia v skutočnosti neexistuje, ale je to len jednostranná činnosť USA, podporovaná niekoľkými krajinami, buď z hľadiska spojeneckej solidarity, alebo z dôvodu povinnosti, vyplývajúcej z prijatia príslušnej vojenskej alebo ekonomickej pomoci,” povedal Kosachev.

    

Šéf medzinárodného výboru Rady Federácie taktiež poznamenal, že zvíťaziť nad teroristickým zoskupením ISIL, sa dá len spoločnými silami, v čom sa američania mohli viackrát presvedčiť, začínajúc z augusta. roku 2014.

 

Predtým, oficiálny zástupca koalície na čele zo Spojenými štátmi v boji s ISIL vyhlásil pre vydavateľstvo Defense Post, že koalícia pracuje nad vytvorením "bezpečnostných síl hranice" v Sýrii. Umiestnené budú pozdĺž údolia rieky Eufrat. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies