V Rade Federácie odpovedali na výzvy Kyjeva "rozdeliť Rusko na časti"

NETKY.SK • 11 December 2017, 19:28 • 2 min
V Rade Federácie odpovedali na výzvy Kyjeva "rozdeliť Rusko na časti"

KYJEV - Ukrajina by mala rozmýšľať nie o tom, ako rozdeliť Rusko na časti, ale vynaložiť všetko svoje úsilie aby sa nerozpadla sama. Takto, prvý podpredseda výboru Federácie Rady pre obranu a bezpečnosť Franz Klintsevich reagoval na slová zástupcu ministra v otázkach dočasne obsadených území Ukrajiny Georgiya Tuka. Informovalo RG.ru.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský úradník nedávno povedal, že Rusko vždy zostane "nepriateľom nezávislej Ukrajiny", a preto hlavnou úlohou Kyjeva je "snažiť sa rozdeliť Rusko na časti". "Škoda, že Georgij Tuka neporozprával svetu ako Ukrajina, po jeho radách, by mala rozdeľovať Rusko na časti," povedal senátor.

 

"Zatiaľ sa rozdelila na časti sama Ukrajina," vyhlásil. Poslanec pripomenul, že žiť pod vládou Kyjeva už odmietol národ Krymu, "podobnou cestou ide aj Donbas". "Poliaci tiahnu svoje ruky do Ľvovu. Znepokojená je aj Zakarpatská oblasť. Nevylučujem, že v budúcnosti môže vyhlásiť nezávislosť vôbec nie ukrajinské mesto Odesa," zdvôraznil Klintsevich.

 

"Russofobia, okorenená extrémnym nacionalizmom je najkratšia cesta k rozpadu ukrajinského štátu," dodal senátor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies