V Rači chcú športovisko, za ktorým stojí aj Višňovský

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 12:30 • 2 min
V Rači chcú športovisko, za ktorým stojí aj Višňovský

BRATISLAVA - V bratislavskej Rači by mohol pribudnúť športový areál, za ktorým stojí aj hokejista Ľubomír Višňovský.

slovakia

left justify in out

Bazény, hokejová hala či multifunkčné športovisko sú súčasťou projektu, ktorý v Rači vybrali z návrhov troch rôznych investorov. Ten mestská časť predkladá na rokovanie miestneho zastupiteľstva, konečný verdikt by mali račianski poslanci vyriecť v utorok 24. júna. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková.

 

Nový športový areál by mal pribudnúť na pozemku na Černockého ulici, ktorý má Rača od hlavného mesta zverený do správy. Záujem o výstavbu športoviska mali traja investori, všetky projekty počítali s výstavbou multifunkčnej športovej haly, niektorí navrhovali aj hokejovú halu či bazény. Za každým z projektov stoja aj známi športovci. Po spoločných rokovaniach a verejnej prezentácii račianske odborné komisie na rokovanie miestneho zastupiteľstva odporučili projekt SAR - športkomplex Rača spoločnosti LBG aréna. Investor v projekte sľubuje postaviť bazénový komplex, hokejovú halu a prekrytú multifunkčnú športovú plochu na hokejbal, hádzanú, basketbal či malý futbal. Hlavné športoviská plánujú navzájom prepojiť priehľadnými stenami, z budov bude tiež vidieť do vonkajšej pešej promenády s oddychovou zónou a skateparkom. V časti areálu chcú vybudovať tenisové kurty, súčasťou športového areálu má byť aj športhotel a ubytovňa pre športovcov. Investor plánuje do projektu investovať približne päť miliónov eur. 

 

Bratislavská Rača navrhuje zverené pozemky na Černockého ulici investorovi prenajať na 30 rokov s možnosťou predĺženia ešte na ďalších 20 rokov. Vyše 25 600 metrov štvorcových na Černockého ulici chce mestská časť prenajať investorovi za jedno euro, on potom na vlastné náklady postaví športový komplex. Na vybudovanie športového areálu bude mať investor dva roky. Areál by navyše mohli račianske školy a škôlky dopoludnia využívať bezplatne. Podmienkou mestskej časti je aj to, aby obyvatelia Rače mohli v určené hodiny korčuľovať či vyžívať bazén za zvýhodnené ceny. 

 

Pozemky a nehnuteľnosti v športovom areáli na Černockého ulici vlastní mesto, bratislavskí poslanci ho však svojím rozhodnutím zverili do správy mestskej časti Rača. Futbalový štadión s tribúnami spravuje Rača od leta minulého roku, druhá časť športoviska k nemu pribudla koncom januára tohto roka. Rača však zverené pozemky a nehnuteľnosti nesmie predať a v prípade, že ich prestane na daný účel využívať, musí pozemky vrátiť opäť mestu. Mestská časť chce pozemok na výstavbu športoviska prenajať a výstavbu má financovať investor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies